Steve Vai, Joe Satriani and Steve Morse coming to Amsterdam (July 20th)

G3 SHOWS COMING IN 2012!

SATRIANI / VAI / STEVE MORSE (Europe)
Good news, the guitar project of Joe Satriani will com to the Netherlands. On July 20th Joe will give a performance together with guitar legend Steve Vai and Steve Morse (Deep Purple). The happening will be at the Heineken MusicHall.

G3 is a concert tour organized by guitarist Joe Satriani featuring him alongside two other guitarists. Since its inception in 1996, G3 has toured most years and has featured many guitarists, including Steve Vai (Satriani’s former student), Eric Johnson, Kenny Wayne Shepherd, Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Robert Fripp, Paul Gilbert, Uli Jon Roth, Michael Schenker, Adrian Legg and many other special guests, including Tony MacAlpine, Johnny Hiland, Steve Lukather, Steve Morse, Keith More, Chris Duarte, Andy Timmons, Neal Schon, Gary Hoey, Brian May, Billy Gibbons, Johnny A, George Lynch, Patrick Rondat, Herman Li, Alejandro Silva, and Eric Sardinas.

 

 

 

 

 

 

The Marshall Fridge: The Coolest Amp

The Marshall Fridge

Marshall Amps just got a whole lot cooler!

Introducing the brand new Marshall Fridge!

The Marshall Fridge “Web Store” will be opening soon.

According to the site, they are busy preparing to take (what is likely to be) an onslaught of orders very soon at the special introductory price of $299.00 USD.

The estimated ship date for the product is October 01, 2012.

Visit the Marshall Fridge Web Site for more info and to get in line…

I gotta say, this is one of the COOLEST things I have EVER seen!

I am in line for mine!

-GuitarDaddy

 

Koch Dynacon SC608 speakercable

Jarenlang heb ik het zelf ook gedaan. Voor honderden euro’s een mooie versterkertop gekocht en een speakercabinet en dan die twee op elkaar aansluiten met een oud gitaarsnoertje dat eigenlijk te slecht was om te gebruiken om je gitaar aan te sluiten op je versterker.

Laatst stond ik met een ‘kenner’ te praten en die vertelde mij dat er een heleboel verschil zit tussen een gitaarkabel en een speakersnoer. Het belangrijkste verschil is dat er normaal gesproken een heleboel minder stroom door een gitaarkabel heen gaat dan door een speakersnoer en een gitaarsnoer hier dus ook helemaal niet op berekend is. Zoals je hierboven kunt zien heeft een gitaarkabel twee dunne draden waar al die stroom/signaal van je versterker doorheen geperst moet worden waardoor er heleboel signaalverlies ontstaat. Heb je een dure nieuwe set klinkt ie nog niet optimaal.

De blauwe kabel is een Dynacon Speaker Cable van Koch (± 40,- euro) en die heeft maar liefst twee keer drie draden voor de min en de plus. Twee van die de drie draden (van de min of de plus) hebben een vaste kern en één van die draden bestaat uit een draad die is opgebouwd uit verschillenden dunnere koperen draden waardoor de hogere frequenties worden vertraagd en de lagere frequenties iets minder gedefinieerd worden. Hierdoor ontstaat een speakerkabel die perfect is voor het overbrengen van het signaal van je versterker naar je speaker.

Ik heb het net hier zelf getest en het verschil is duidelijk hoorbaar. Dus morgen op je vrije dag even naar de muziekwinkel en een paar tientjes besteden aan iets wat je totaal niet kan zien alleen maar horen. Geloof me het is het waard.

Bron: MusicGear.nl

De Yamaha THR5 en THR10: “Your Third Amp”

Laatst viel trok een artikel over een nieuwe versterkerreeks van Yamaha mijn aandacht. Het ging om de Yamaha THR5 en THR10. “Broodrooster!” was mijn eerste reactie. Maar dat beeld heb ik toch moeten bijstellen.

Yamaha heeft zijn nieuwe THR gitaarversterkers gepresenteerd met de slogan: THR “Your Third Amp”. Yamaha ziet het namelijk zo, je eerste versterker is die enorme toren die je achter je hebt staan tijdens de uitverkochte concerten die je geeft (…), je tweede versterker is de versterker die eigenlijk een kleine versie is van dat monster waar je mee optreedt en de Yamaha THR5 of THR10 moet dan je derde versterker worden waar je op elke plek die je maar wilt mee gitaar kan spelen. Doordat de THR versterkers op stroom en batterijen werken is er dus geen plek meer, behalve onder water dan, waar je andere mensen niet lastig kunt vallen met je ‘talent’.

De THR5 en THR10 lijken op elkaar en hebben beide hetzelfde vermogen namelijk 10W (5W + 5W) maar de THR10 is iets groter (36 x 18 x 14 cm i.p.v. 27 x 16,7 x 12 cm), iets zwaarder (2,8 kg i.p.v. 2.0 kg) en heeft iets meer knoppen en drie versterker types meer aan boord dan de THR5.

De Yamaha THR versterkers hebben een tuner aan boord, kun je doormiddel van een USB kabel aansluiten op je computer en de THR gebruiken om de muziek van iTunes en Youtube mee af te spelen en bovendien hebben ze een AUX ingang waar je een MP3 speler, telefoon of andere geluidsbron op kan aansluiten.
De THR versterkers kan je gebruiken als een audio interface en ook kan je doormiddel van de speciale THR Editor, die je gratis kan downloaden van download.yamaha.com, de versterker types en effecten editten.
Het allerleukste van de THR series vind ik het retro design en de ‘Virtual Tube Illumination’ waarmee je van de versterkers romantische slaapkamerlampjes kan maken.
De THR5 en THR10 worden beide geleverd met een gratis versie van Cubase AI en alle benodigde aansluitsnoertjes. Meer informatie over de THR serie kan je krijgen door de speciale THR pagina’s op de Yamaha website te bezoeken of door het hilarische (kuch, kuch) filmpje hieronder te bekijken.

 

Wat: THR5 en THR10
Van: Yamaha
Prijs:  THR5 199,- euro / THR10 ± 299,- euro
Waar: (online)muziekwinkels
Website: yamaha.com

Bron: MusicGear.nl